NYHETER/ANSLAGSTAVLA

Frukostseminarium ”Sälj mer med smart digital marknadsföring” med Jajja och DIBSOnsdag 9 mars 2016, kl 08:30 – 10:30
Alströmergatan 20, Stockholm
Jajja Media Group och DIBS bjuder in till ett unikt event där du får ta del av de senaste trenderna, inspiration och konkreta tips på hur du lyckas med din digitala marknadskommunikation. Frukostseminariet gästas av Patrik Müller från DIBS som i mer än 15 år jobbat med att hjälpa e-handlare med effektiva betalningslösningar på den nordiska och europeiska marknaden.
Boka din plats: https://www.eventbrite.com/e/frukostseminarium-salj-mer-med-smart-digital-marknadsforing-registrering-21660674661


 

NOMINERA. Ta chansen att vinna en kvarts miljon till din startup. Dags att nominera ditt eget eller något annans bolag till Årets SuperStartup 2016!

Deadline för nominering: 11 mars 2016

För att platsa på listan över Årets SuperStartups ska ert bolag uppfylla följande kriterier:
– Ha utvecklat en färdig, innovativ och unik produkt eller tjänst med stor internationell potential.
– Ha förutsättning att helt förändra sin bransch eller skapa nya marknader.
– Ha introducerat produkter/tjänster på marknaden.
– Lösa ett stort kundproblem.
– Ha en skalbar affärsmodell.
– Vara max 6 år.

Vid frågor kontakta:
Om eventet och övriga praktiska frågor: Yvonne Kappel, bitr. konceptchef Veckans Affärer: yvonne.kappel@va.se
Om utmärkelsen Årets SuperStartup och direktinvestering på 250 000 kr, Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest: maria.kessling@almiinvest.se


Webbplats www.eufonder.se guidar till EU-stöd
Nu lanserar Tillväxtverket, Jordbruksverket och ESF-rådet den gemensamma webbplatsen eufonder.se med information om de europeiska struktur- och investeringsfonderna.
Via webbplatsen går det att hitta till de stöd som finansieras med hjälp av fonderna. Där finns information om fondernas 27 program, om hur fonderna skiljer sig åt och hur de kompletterar varandra.
Du kan också läsa om i vilka program svenska organisationer, myndigheter och företag kan delta. Eufonder.se är den främsta kanalen för information om EU-fonder i Sverige och deras program. Läs mer på eufonder.se

Information om att starta eget företag

19 april

Tid: 10-12.30
Plats: Arbetsförmedlingen Kultur Media Öst
Kontaktperson: Åke Norin, Arbetsförmedlingen Kultur Media Öst

http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Kontakt/Hitta-din-arbetsformedling/Kontorssidor/Region-Stockholm/Stockholm/Kultur-Media-Ost/Aktiviteter/2010-04-12-Information-om-att-starta-foretag.html?occurence=1461052800000


Sedel- och myntutbytet
Efter 30 juni 2016 kan man inte längre betala med 20-, 50- och 1000-kronorsedlarna. Det är dags att tömma madrasserna.
I år och nästa år får Sverige nya sedlar och mynt. Alla sedlar och mynt förutom 10-kronan byts ut.
Fyra av de nya sedlarna kommer i oktober i år, och de resterande två samt mynten i oktober 2016.
Förutom ett nytt utseende får vi också nya valörer: 2-krona och en 200-kronorssedel. Senast en ny sedelserie introducerades i Sverige var för 30 år sedan.
4,3 miljarder kan bli ogiltiga. Bäst före-datum närmar sig för 74 miljoner gamla sedlar. Om du ändå har sedlar kvar efter den 30 juni 2016 går det att sätta in dem på ett bankkonto till och med den 31 augusti 2016. För att man inte ska glömma har erbjuder Riksbanken nu en SMS-tjänst som skickar en påminnelse innan det är för sent.
Nästa steg i sedel- och myntutbytet
I oktober i år kommer de nya 100- och 500-kronorssedlarna samt de nya
mynten: 1-, 2- och 5-kronan. De äldre versionerna blir ogiltiga efter den 30 juni 2017.
Det är 1,7 miljarder mynt till ett värde av 2,7 miljarder kronor som blir
ogiltiga. De väger drygt 12 000 ton och lägger man mynten på rad räcker de ett varv runt jorden. Har man samlat på sig många mynt är det bra att börja göra sig av med dem redan nu, för om alla väntar till sommaren 2017 blir det svårt för butiker och banker att ta emot mynten, fortsätter Christina Wejshammar.
LÄS MER: Så här ser Sveriges nya sedlar ut http://www.va.se/nyheter/2015/02/16/sa-har-ser-sveriges-nya-sedlar-ut/


 

Veckans Affärer och innovationsmyndigheten Vinnova SÖKER SVERIGES INNOVATIONSTALANGER. Sista datum att nominera är 2 oktober 2015.

I år utser Veckans Affärer och innovationsmyndigheten Vinnova för första gången Sveriges främsta innovationstalanger. Vi söker landets mest talangfulla innovatörer i sex olika kategorier. Syftet är att skapa förebilder, inspirera och visa på vars och ens innovationskraft. Du kan nominera dig själv eller någon annan.

Läs mer och nominera här!

Innovationstalangerna presenteras på Framtidsdagen den 1 december. Då avslöjar vi också årets Superinnovatör, som tilldelas Svenska Innovationspriset. Det delas ut av Veckans Affärer för nionde året i rad till en innovativ person eller grupp som skapat, utvecklat eller stått bakom en svensk innovation som nått kommersiellt genomslag.


Haningedagen 2015 arrangeras den 13 september klockan 12-17 på Poseidons torg. Här kan föreningar, kulturutövare, företag, förvaltningar och enskilda medborgare visa upp sig och låta sig inspireras av varandra.

Aktiviteterna under Haningedagen 2015 kretsar kring cykel, hälsa och friluftsliv. Samtidigt med Haningedagen går Stockholm Velothon – ett av Sveriges största cykellopp – genom kommunen. Som en symbol för friluftsliv och hälsa står sig cykeln väl. Den är inte bara ett billigt och hälsosamt transportmedel – världen över har den har också stor betydelse för hur framtidens städer ska planeras.


Informationsträff om EU-bidrag den 3 september kl.13.00-17.00
Vill din organisation veta mer om vilka möjligheter som finns för kulturorganisationer att samarbeta på europeisk nivå? Har din organisation kulturverksamhet för unga som ni vill utöka med ett internationellt projekt? Har du idéer för internationella kulturprojekt där unga får uttrycka sina tankar och drömmar genom kultur?
Kulturrådet och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor inbjuder till gemensam informationsträff 3 september om EU-programmen Kreativa Europa, Erasmus+ och Europa för medborgarna.
Målgrupp: Organisationer inom kultursektorn, inte minst ni som arbetar, eller är intresserade av, att arbeta med någon typ av ungdomsverksamhet.
Datum och tid: Den 3 september, kl. 13.00-16.00
Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65 i Stockholm


Frukostträff ”Så vinner du fajten på Google” den 1 sep, kl 07.30

Tid och kunskap är allt du behöver
•Därför skall sökmotoroptimering prioriteras förstOskar_Alm_Jajja
•Sökmotoroptimering steg-för-steg
•Innehållet är viktigare än någonsin
•5 saker som gör SEO av din content marketing
•Kundcase – vad vi gjort för att för att nå framgång med våra kunder

Föreläsare är Oskar Alm från Jajja Communications. Han har jobbat i branschen i över 10 år. Han är erkänt kompetent på redaktionellt tänk för sökmotorerna och har hållit i flera utbildningar och seminarier i ämnet under åren.


 

Om Jajja
Jajja är en av de största sökmotormarknadsförarna på den svenska marknaden. Bolaget grundades år 2000 och har drygt 100 anställda.

Träffen är gratis för medlemmar, icke medlemmar betalar 150.- + moms

7.30-8.00 serveras kaffe och smörgås
08.00 börjar föreläsningen

Läs mer här


Företagarfrukost Vidareutveckla ditt företag genom att exportera dina varor och tjänster. Fredagen den 28 aug 2015 • 07:30-10:00 Plats: Scandic Star, Sollentuna Centrum

Frukostens tema är hur man kan börja exportera sina produkter och tjänster. Theresa Ryberg, från Enterprise Europe Network och Företagarna informerar om hur du kan få kostnadsfri hjälp för att komma igång med exportsatsningar. Tord Gustafsson, Blå Tråden AB och Melodea Ltd, berättar om sina erfarenheter av export samt hur han har lyckats både som produkt- och företagsutvecklare.

Tid: Fredagen den 28 augusti, 07.30 – 09.45 Plats: Scandic Star, Sollentuna Centrum Anmälan: Du anmäler dig i formuläret här eller på sollentuna@foretagarna.se, senast den 26 augusti.


Frukostmöte: Tema, säkerhet i företaget. Onsdag den 23 september 2015 kl 08.00

Plats: Alceahuset och frukost i Hacksta Bistro.
Vilken säkerhet har jag i mitt företag? Vad kan jag göra för att förhindra inbrott, dataintrång, och skadegörelse. Kan jag DNA-märka företagets egendom? Hur skyddar jag mig mot bluffakturor?

Under ett frukostmöte får du ett ”smörgåsbord” av tips och råd kring ditt företags säkerhet.

Dagens frukostvärd är Prevendo AB som bjuder på frukost. Kom och mingla.

Anmäl dig till naringsliv@osteraker.se eller ring till Ann-Catrin Skogström, näringslivsassistent, tel 08 540 815 49.


Var med och tävla på TEDx Made in Europe 2016?. Den 10 september ska pitchen vara inlämnad till Tillväxtverket. Är du en digital entreprenör som jobbar med att lösa viktiga samhällsutmaningar? Vill du pitcha din idé på Stora Tillväxtdagen den 8 oktober och tävla om en plats på den europeiska finalen i Luxemburg den 18-20 november. Mer om TEDx


Medverka på Kanalens dag den 30 augusti

Hur kan Ditt företag delta?

Den sista söndagen i augusti arrangeras Kanalens Dag för 24:e året i rad av Eva Johnson, Projekt & Media AB. I år är det den 30 augusti. Kanalens Dag är i särklass det största evenemanget i kommunen och lockar tusentals besökare.

Boka en utställarplats och annons. Alla som annonserar i evenemangstidningen är automatiskt med i Tupp-Racet och sponsrar därmed Blå Vågen-stipendiet på 100.000 kr, som delas ut under dagen till en ideell kultur- eller idrottsförening i Österåkers kommun. Tidningen delas ut gratis till cirka 30.000 hushåll i Österåker, Vaxholm samt delar av Täby och Danderyd.

Är du intresserad av att delta som utställare eller sponsor, kontakta Eva Jonsson, Projekt & Media AB http://www.projektmedia-a.se/på eva@projektmedia-a.se, tel 0706-35 36 12 eller skriv till Projekt & Media AB, Box 68, 184 21 Åkersberga


Järfällafestivalen i Jakobsbergs centrum lördag den 5 september, 10-16.

Det blir föreningstorg, bomässa, marknad, ponnyridning i Riddarparken och massa uppträdanden – bland annat med Järfällabon och Idolvinnaren Lisa Ajax och tiofaldiga melodifestivaldeltagaren Nanne Grönvall.

Läs mer


Spelmansstämma i Tyresta by den 23 augusti. bild haningeStämman börjar 13.00 och kommer att bjuda på allspel, vilt spel i busken, visstuga, lotteri, hantverk och servering. Du får höra Monica Söderberg sjunga folkvisor och spelmannen Anders Hellström spela låtar från Norrbotten och mycket mer. – Stämman är något att vara stolt över, att den håller fortfarande trots att det är dryga trettio år sedan den startade, säger Agneta Rolfhamre, kulturutskottet, Haninge föreningsråd. Framgångskonceptet tror jag är att det är många medarrangörer med olika specialiteter. Stiftelsen Tyrestaskogen men sina kunskaper om platsen, kaféet på Tyresta med nybakt bröd och ABF Södertörn som tog initiativet till stämman. För att nämna några. Läs mer i inbjudan här


Green Innovation Contest

Har du en miljöinnovation som är redo att utvecklas till en produkt för marknaden?
Är den mogen att kommuniceras till samarbetsparter och marknaden, utvecklas i dialog med potentiella kunder eller är det dags för första prototypen?

Anmälan är öppen till 10 juli.

Läs mer här


Lär dig sökmotoroptimera den 26 maj, kl 18.00-21.00

På denna träff får du reda på hur du får sökmotorerna att gilla din webbsida. Hur Google fungerar, vad sökmotorerna läser av som viktigt.

Medlemsträff Lär dig sökmotoroptimera den 4 december, kl 07.30 . För mer info klicka på bilden

Men också hur man ska anpassa texterna.

Efter träffen kommer du ha större kännedom om Google, hur du börjar med innehållet, vilka utgångspunkter finns och exempel som gör att du kan börja direkt.

På programmet:
• Sökmotoroptimeringens grunder
Kunskapen som gör att ni kan börja arbeta med er synlighet direkt.
• Innehållet viktigare än någonsin
Intressant, delbart och länkvärdigt innehåll
• Tänk rätt från början och gör din trafik mer lönsam.
• Lyckade kundcase

Föreläsare är Oskar Alm från Jajja Communications. Han har jobbat i branschen i över 10 år. Han är erkänt kompetent på redaktionellt tänk för sökmotorerna och har hållit i flera utbildningar och seminarier i ämnet under åren.

Läs mer här


Var med i Promenadfestivalen mellan 13 och 26 april!

Det är nyttigt att röra på sig då och då. Under två veckor i april har du möjlighet att prova på detta på Tyresös promenadfestival.Under promenadfestivalen får du förutom motion dessutom se olika delar av Tyresö och tillfällen att träffa gamla och nya bekantskaper.
Läs mer om Promenadfestivalen


Välkommen till Nacka FöretagarTräff den 10 mars 2015

Tisdagen den 10 mars är det dags för Nacka FöretagarTräff igen på Nacka Strandsmässan. Mässan öppnar 9.30 och har öppet till 16.30 och entrén är naturligtvis fri. Förutom att besöka alla utställare så har vi ett antal seminarier under dagen. Dessutom bjuder vi på en enklare lunch om du anmäler dig före den 5 mars och tar med din lunchkupong. Läs gärna mer på  hemsida http://www.foretagartraffen.se/. På hemsidan kan du anmäla dig och skriva ut dina biljetter. Om ditt företag vill bli utställare så finns det fortfarande några montrar kvar.


Pensionsmyndigheten på informationsturné

Här kan du komma och prata pension med Pensionsmyndigheten: 2-10 mars: Stockholm – Centralstationenpensionsmyndigheten_turne

Samtidigt som de orange kuverten skickas ut reser Pensionsmyndigheten runt i hela landet och pratar pension. Som företagare behöver du ta ett lite större ansvar för din pension så passa på att ställ frågor när de kommer till din stad.

Det viktigaste för att du som företagare ska få pension är att:

  • Ta ut lön och betala skatt.
  • Kompensera för utebliven tjänstepension.

Det är din deklarerade inkomst som den allmänna pensionen beräknas på. Tar du ut väldigt låg lön under många år betyder det att du riskerar att få en väldigt låg allmän pension.

Som företagare får du inte tjänstepension som de flesta anställda får. Spara därför 4-5 procent av din inkomst i ett långsiktigt sparande. Se till att du inte betalar för hög avgift på ditt sparande.

Om du vill kan du också få hjälp med att göra en personlig pensionsprognos.

För att få uppdaterad information kring informationsturnén kan du följa Pensionsmyndigheten på Facebook.


Bygg den egen webbplats

Tid: Torsdagen den 5 mars klockan 15.30-18.00 Plats: Folkets Hus, Stadshusplatsen 3

Här finns möjligheten att få veta hur du kan bygga din egen webbplats. Hemsida Direkt kommer och berättar om detta. Ta med din dator!

Deltagandet är kostnadsfritt.

Anmälan kan göras på http://www.nyforetagarcentrum.se/haninge under” boka” rådgivning/seminarier.


Affärskväll med speedmeeting

Bild SPEED-MEETINGTid: Onsdagen den 4 mars klockan 14.00-18.00 Plats: Utsikten Meetings, Utsiktsvägen 10.

Hitta nya affärsmöjligheter och knyt nya spännande kontakter när näringslivsvecka i Nynäshamn skapar möten mellan företagare från Stockholmsregionen.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Intresseanmälan kan göras på   http://www.companymatchmaking.se/event/nynashamn/index.aspx?p=1


Välkommen till näringslivsveckan 2-7 mars i Nynäshamn

Veckan är fylld med intressanta föreläsningar och möjligheter till dialog med ansvariga för olika utvecklingsområden i Nynäshamn. Du får också möjligheten att träffa andra företagare och knyta värdefulla kontakter. En eftermiddag för att knyta nya kontakter, hitta spännande samarbeten och nya affärsmöjligheter.

Företagen som bjuds in kommer från hela Stockholmsregionen för att göra affärer i Nynäshamn.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Näringslivsveckan arrangeras av Företagarna Nynäshamn, Nynäshamns Stadskärneförening, Nyföretagarcentrum Nynäshamn Haninge och Nynäshamns kommun.

Här kan du läsa mer om programmet för näringslivsveckan


Välkommen till drop-in rådgivning hos Nyföretagarcentrum i Nynäshamn!

Tid: Tisdagen och Torsdagen den 3 och 5 mars klockan 13:00-15:00 Plats: Folkets Hus, Stadshusplatsen 3

Har du funderat över att starta företag men vet inte hur det fungerar? Har du redan en affärsidé som du funderar över?

Arbetar du redan med din affärsplan och har några frågor du vill ha svar på.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Ingen föranmälan krävs.