NYTTIGA LÄNKAR

Nyttiga länkar

I Stockholms län finns en mängd aktörer inom nyföretagarområdet som kan medverka till att ge din idé eller företag en bra start.
Nedan finner du länkar till de olika aktörerna som hjälper nyföretagare samt länkar till de som kan hjälpa dig med finansieringsfrågor, affärsplan, ekonomifrågor med mera.

www.verksamt.se

Här finns allt du behöver veta för att starta och driva företag.

http://www.startupstockholm.se

Start-Up Stockholm ger en personlig, oberoende och kostnadsfri rådgivning till dig som vill starta företag i Stockholm.

http://www.bolagsverket.se

Här finns information, ordlistor och broschyrer som kan förenkla för dig som vill starta företag. Här kan du även söka på och se alla registrerade företagsnamn.

http://stockholm.coompanion.se/

Kostnadsfri rådgivning för dig som vill starta eget företag tillsammans – kooperativt företag, småföretagarsamverkan, affärsnätverk eller socialt företag.

http://www.livsmedelsverket.se/

Företag inom livsmedelsbranschen kan ha stor nytta av Livsmedelsverkets webbplats. Via särskilda ingångar finns ”lathund” för livsmedelsföretag, information om importregler och checklistor för olika lokaler samt vanliga frågor om import av livsmedel.

http://www.nyforetagarcentrum.com/

Nyföretagarcentrum erbjuder konsultation och rådgivning vid start av nya företag.

http://www.almi.se/

ALMI är ett aktiebolag som ägs av stat och landsting. Deras målgrupp är innovatörer, nya företag och etablerade företag och finns där för att ge rådgivning, hjälp och specifika insatser.

http://www.startaegetinfo.se/

StartaEgetInfo.se är en kostnadsfri guide för dig som vill starta eget företag eller driver eget företag. Här finns info om allt som behövs när man ska starta eget med sektioner som exempelvis: starta bolag, dokumentmallar, affärsplan, redovisning, inspiration etc. På hemsidan finns även ett stort antal artiklar om allt från vilka regler som gäller för den som ska starta eget företag till vilka affärsmässiga

www.foretagande.se

Affärsidé, företagsjuridik, marknadsföring och flera viktiga frågor.

http://www.allabolag.se/ ; www.121.nu ; www.eniro.se

Företags- och branschregister

http://www.foretagarna.se/

Företagarna erbjuder nätverk som går utöver bransch och yttre attribut. Ibland är våra nätverk kopplade till ort/regionkontor, ibland till intressefrågor eller erfarenheter.

http://www.gratisistockholm.nu/

Gratis i Stockholm är Stockholms nya evenemangsguide där alla evenemang alltid är gratis: konsert, teater, nattklubb, film, konstutställning, sport, föreläsning, festival m.m.

http://www.vistaprint.se

Beställ visitkort gratis eller testa gummistämplarna! Spara tid och undvik kladd med självfärgande stämplar.